ВУЗФ пуска магистратура по бизнес софтуер

Програмата е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в областта на внедряването на бизнес софтуер

Магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи“ стартира във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Програмата се осъществява в партньорство с ERP Academy.

Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да подготви студентите за кариера в тази икономическа сфера.

Новата магистратура ще включва обучение по системите от тип ERP, CRM, BPM, бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и др., уточняват от ВУЗФ. Студентите ще имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. Ще бъдат засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и т.н. Лектори ще бъдат представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.

Автор: Виктория Лазова

Източник: www.cio.bg

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *