Всеки се е сблъсквал с IT специалист или фирма, предлагаща софтуер. Започват от НЯКЪДЕ и стигат до НИКЪДЕ, всъщност накрая получаваш:

-“Частично инсталиран софтуер!”;

-“Крайният резултат ама въобще не е такъв какъвто си искал!”

-“Това със сроковете е енигма!”, “Ние за какво се бяхме разбрали……..?”;

-“Ааааааааааа, ама ВИЕ това ли искахте!!! Ами не може да стане по този начин!”;

-“Всъщност не е ли по-добре да си реорганизирате начина на работа, защото нашият софтуер прави това!”.

Когато стартирахме проекта за внедряване на EnterpriseOne® ERP в Туплекс ЕООД през Октомври 2013 г., поставихме единствено условие: Туплекс да започне да работи ефективно с този продукт (не паралелно с друг), а единствено и само с EnterpriseOne® ERP на 01.01.2014 г.. Тогава от И Ар Пи България ни казаха, че консултантът по бизнес процеси и внедряване ще бъде техният партньор Ай Ти Си Консулт ЕООД. Познавайки по-горните твърдения за IT сектора, като управител на Туплекс ЕООД бях силно притеснен, защото си залагах главата на дръвника пред собственика на фирмата (чуждестранен инвеститор), че това ще стане. Бях притеснен, че процеса на внедряване ще доведе до голяма каша и бъркотия във фирмата и ще попречи на работният процес. Крайният резултат е следният:

  • Служителите на Туплекс ЕООД започнаха ефективно да ползват EnterpriseOne® ERP на 01.01.2014г.
  • Служителите на Туплекс ЕООД имаха възможност да се обучат да ползват EnterpriseOne® ERP на 14.12.2013 г.
  • EnterpriseOne® ERP работи в Туплекс ЕООД от 01.0.2014 г. до този момент БЕЗ доработки, т.е. фирмата по внедряването Ай Ти Си Консулт ЕООД си бе свършила работата от началото до края.
  • Служителите на Туплекс ЕООД ползват всички функционалности на EnterpriseOne® ERP от ден първи на работата със софтуера.
  • Анализът на бизнес процесите и внедряването на EnterpriseOne® ERP не беше свързан с някакво допълнително натоварване на служителите на Туплекс ЕООД, т.е. извънредно да остават в офиса, да идват на робота събота и неделя. Цялата организация бе така планирана и осъществена от Стефан Николов и колегите му от Ай Ти Си Консулт ЕООД, че това не доведе до НИКАКЪВ стрес в оперативната работа на Туплекс ЕООД
  • По време на бизнес анализа и внедряването на EnterpriseOne® ERP от Ай Ти Си Консулт ЕООД за месеците: Октомври 2013г., Ноември 2013г. и Декември 2013г., Туплекс ЕООД реализира рекордни продажби за цялата 2013г., рекорден брой клиенти бяха обслужени от служителите на Туплекс, а именно над 2000 за тритe месеца, бяха издадени над 3250 фактури (от старият софтуер).

Реших моята референция към Ай Ти Си Консулт ЕООД да я напиша по този нетрадиционен начин, защото действително тази фирма е нещо различно на българският пазар. Работата с екипа на Ай Ти Си Консулт не се различава по нищо от работата със всеки IT специалист или бизнес консултант. Работата по внедряването не е нещо по различно от тази, която осъществяват другите фирми на пазара, но самите участници в екипа са различни като хора, различни като подход към клиента.

Представете си:

– Тези хора не само ви слушат, но ви чуват.

– Тези хора не само влизат в бизнес процесите, но се опитват и донякъде успяват да влязат в главата ви и да разберат какво искате да се случи, какво искате да се промени – не само защото сте внедрили ERP система, а защото искате да реорганизирате бизнеса си и бизнес модела, който следвате;

– Тези хора не ви пречат, не ви учат, не ви карат да променяте нищо в бизнеса си, просто правят това което вие искате, невероятно за IT фирма.

Благодарен съм, че се срещнахме с екипът на Ай Ти Си Консулт и че благодарение на тях внедрявахме EnterpriseOne® ERP.

P.S. За тези, които не вярват, ще кажа: Когато започнахме внедряването на EnterpriseOne® ERP с Ай Ти Си Консулт ЕООД, по същото време мои познати също започнаха внедряване на други ERP системи (на много големи международни компании) от също така големи международни фирми за внедряване, за което платиха много пари. Днес, 29.06.2015 г., те все още внедряват, те все още доработват, те все още работят паралелно със старите си програми. Аз имам единствено удоволствието да се чувам по телефона с екипа на Ай Ти Си Консулт всеки път, когато някой ми се оплаче, и да му благодаря за свършената работа.

Стефан Илиев

Управител

Туплекс ЕООД

 

Стефан Илиев , Управител
www.tuplex.bg